Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Picanto

Nieuws: Kia Picanto

Eerste schetsen nieuwe Kia Picanto

08.12.2010

Kia heeft een tweetal designschetsen van de nieuwe Picanto naar buiten gebracht. Deze geven een hint naar het eindresultaat zoals het op de aankomende autosalon van Genève staat.

Ondanks dat de huidige Kia Picanto het na zes jaar nog altijd bijzonder goed doet is het tijd voor een vervanger. Op basis van de spyshots en deze computerschetsen kunnen we concluderen dat de nieuwe Picanto in ieder geval een stuk dynamischer wordt. Het ietwat oubollige maakt plaats voor meer snelheid in de lijnvoering. Wie vluchtig kijkt zou kunnen zeggen dat de achterkant wel iets wegheeft van de Volkswagen Polo gemixt met dat van de Fiat Punto Evo. Het front is met de 'tigernose' grille gewoon heel erg Kia. De Venga heeft zeker als inspiratiebron gediend, al neigt het ook wel iets naar het kleinste model van Toyota.

Lekker zuinig
Momenteel levert Kia de Picanto met een 1.0 en een 1.1 liter viercilinder benzinemotor. Beide zullen met de intrede van de nieuwe worden vervangen door een driecilinder. Het betreft vermoedelijk dezelfde motor als in de i10 van Hyundai die 68 pk levert en slechts 99 gram CO2 per kilometer uitstoot. Daarmee zou de Picanto tevens worden vrijgesteld van BPM en MRB. Zakelijke rijders vallen met hun neus in de boter met een bijtelling van slechts 14%.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model