Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Optima Wagon

Nieuws: Kia Optima Wagon

"Kia wil Optima Wagon"

23.03.2011

De Kia Optima zal begin 2012 in Europa bij de dealers worden binnengereden. Maar Kia heeft mogelijk nog meer voor ons in petto. Er wordt sterk overwogen om een Optima Wagon te gaan bouwen, zo hebben wij exclusief weten te achterhalen tijdens een bezoek aan Kia’s hoofdkantoor in het Zuid-Koreaanse Seoul.

Met de Optima opent Kia vanaf begin volgend jaar ook in Europa de aanval op de concurrentie in het D-segment. Onder meer de VW Passat, Opel Insignia en Ford Mondeo worden in het vizier genomen. Op de thuismarkt en in de VS is de Optima inmiddels een enorm succes, maar om dat in Europa ook te worden heeft Kia meer nodig dan alleen de sedan.

Discussie
Net als Hyundai de i40 Wagon aanbiedt wil Kia dan ook dolgraag een Optima Wagon gaan produceren. Met dat model kan Kia in Europa, maar zeker ook in Nederland, pas echt aantallen van de Optima gaan verkopen. Zeker als de Koreanen erin slagen om de speciaal voor Europa doorontwikkelde Optima Hybrid in de 14% bijtellingsklasse te krijgen. Het probleem is dat de hoge heren in Seoul het er nog niet over eens kunnen worden. De financiële afdeling ziet er nog geen brood in, maar de marketingafdeling gelooft er heilig in. Volgens Kenny Lee, Senior Vice President Europe Operation Division, die wij in Zuid-Korea spraken is de Optima Wagon een investering in de Europese markt. Het model wordt bovendien enkel voor de Europese markt ontwikkeld. Zowel in Zuid-Korea als in de Verenigde Staten is immers geen vraag naar dergelijke stationwagons.

Design
Ondanks dat er nog geen formele beslissing is genomen hebben wij het gevoel dat Kia de auto daadwerkelijk gaat bouwen. Tijdens ons bezoek aan Korea hebben we diverse hoog geplaatsten binnen Kia gesproken die enthousiast zijn over een Optima Wagon en het model ook graag op de markt willen brengen. Bovendien heeft Kia's hoofddesigner Peter Schreyer de tekeningen al klaar liggen. Ons advies is om snel de beslissing te nemen voordat de Optima alweer verouderd is en Hyundai al het marktaandeel heeft weggekaapt.

Bekijk ons aanbod gebruikte Kia modellen

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model