Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Optima PHEV & Optima Sportswagon

Nieuws: Kia Optima PHEV & Optima Sportswagon

Kia prijst Optima Sportswagon en Optima PHEV (15%)

30.08.2016

Nog een maand en dan arriveren zowel de Kia Optima PHEV als de Optima Sportswagon bij de dealers. En dat vraagt natuurlijk om prijzen. Hier komen ze!

€ 1.500,- dat is de meerprijs die Kia vraagt voor 58 liter aan extra bagageruimte en meer praktisch gemak ten opzichte van de Optima Sedan. De Optima Sportswagon is er daardoor vanaf € 32.495,-. Voor dit geld geschiedt de aandrijving door een 1.7 liter CRDi-diesel met 141 pk en 340 Nm aan trekkracht. Een handbak is standaard, maar een automaat kan ook tegen een extra investering van € 2.500,-.

Beresterke benzine
Liever benzine snuiven? Daarvoor is er de 2.0 T-GDi, een geblazen viercilinder met 245 pk en 350 Nm, standaard gekoppeld aan een 6-traps automaat. Dat is ongetwijfeld lekker opschieten, maar dit komt allesbehalve gratis. Kia vraagt namelijk € 54.495,- voor haar Sportswagen-topper. Ook de Optima Sedan is leverbaar als GT. Je bespaart daarmee € 1.500,-.

Nieuw: Optima GT-Line
Wel de lusten, maar niet de lasten? Dan is Optima GT-Line hét alternatief. Deze uitvoering heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk als de GT, inclusief dubbele uitlaat en 18 inch lichtmetaal. Eigenlijk enkel de techniek van het topmodel moet je missen. Daartegenover staat een zachter prijskaartje. De Optima GT start bij € 40.495,-.

Leaseknaller: Optima PHEV
Ook een aanwinst voor de Optima-familie is de PHEV. Enkel de sedanuitvoering is als deze plug-in hybride verkrijgbaar en daarvoor vraagt Kia minstens € 37.995,-. De levering start vanaf volgende maand en dat betekent – voor de leaserijder die er snel bij is – een bijtelling van slechts 15% over de gehele leaseperiode. Want, zo maakt Kia nu ook bekend, de gemiddelde uitstoot van de Optima PHEV bedraagt niet meer dan 37 g/km, mede dankzij een elektrische actieradius van 54 kilometer. Al met al ruimschoots voldoende om nog tot 2017 in aanmerking te komen voor de eerdergenoemde aantrekkelijke bijtelling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model