Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Optima GT

Nieuws: Kia Optima GT

Kia haalt meer uit de Optima met GT

15.09.2015

Kia wist in Europa nimmer de kwaliteiten van de vorige Optima optimaal in verkopen om te zitten. De nieuwe generatie moet hiermee korte metten maken, mede dankzij de komst van een stationwagen. Maar ook een sportieve uitvoering, de Optima GT, staat te trappelen om Kia's ambitie te onderstrepen.

Natuurlijk valt de 141 pk sterke dieselmotor op ons continent meer in de smaak dan een krachtige 2.0 GDI benzinemotor, maar het feit dat Kia ditmaal tevens een sportief model aanbiedt zegt iets over de goede bedoelingen van de zakensedan. Het Koreaanse merk is er immers veel aangelegen om de Europese consument in de watten te leggen. Dat bewijst ook de bevestiging om de Sportspace, straks Optima Wagon geheten, in productie te nemen.

Geblazen viercilinder
Terug naar de Optima GT die als studiemodel gepresenteerd wordt tijdens de IAA in Frankfurt. Hoewel studiemodel, dit exemplaar gaat media 2016 gewoon in productie na een aantal kleine modificaties. Het vermogen van 245 pk zal echter wel overeind blijven. De geblazen viercilinder beschikt overigens over 353 Nm waarmee de bekende sprint in 7,4 seconden volbracht kan worden. De topsnelheid van de sportsedan bedraagt 240 km/h.

Maart 2016
Zoals gezegd verwachten wij dat de Kia Optima GT Concept volgend jaar zijn marktintroductie beleeft, samen met de stationwagen die vermoedelijk hetzelfde motorenpalet herbergt. De Autosalon van Genève lijkt ons een uitgelezen mogelijkheid hiervoor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model