Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Niro

Nieuws: Kia Niro

Kia Niro: compacte crossover

29.08.2013

Met de Niro Concept presenteert Kia tijdens de IAA een compacte crossover. Het Zuid-Koreaanse merk wil graag actief worden in het B-segment SUV’s en de Niro is hier een duidelijke voorbode van.

Het ontwerp van de Niro kwam tot stand in de Europese designstudio van Kia in Frankfurt, nog geen kilometer van de beurshallen waar om de twee jaar de IAA plaatsvindt. De geestelijke vader van het studiemodel is Gregory Guillaume, Chief Designer Europe heeft geprobeerd met de B-segmenter een ondeugend karakter aan een robuuste en toch stijlvolle carrosserie te koppelen. Volgens de huidige trend staan ook individualisatie en personalisatie op een hoog niveau. Echter op welke wijze dit tot uiting komt is door de summiere informatie vanuit het Koreaanse hoofdkwartier nog niet duidelijk.

Innovatieve techniek
Dit geldt tevens voor de aandrijflijn waarmee de Niro is uitgerust. Het persbericht spreekt over een gloednieuw innovatief systeem, maar details hierover blijven achterwege. We verwachten dat deze informatie pas tijdens zijn officiële publieksdebuut op de IAA openbaar gemaakt zal worden. Nog een paar weken geduld dus.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model