Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia GT4 Stinger

Nieuws: Kia GT4 Stinger

Kia’s 2+2 studiemodel gaat GT4 Stinger heten

02.01.2014

De NAIAS in Detroit zit er aan te komen en bij Kia staan ze te trappelen tot die aanvangt. De Zuid-Koreanen presenteren er namelijk het 2+2 studiemodel. Vandaag laat het merk weten dat de concept de spannende naam GT4 Stinger meekrijgt.

GT4 Stinger, dat klinkt niet verkeerd. En Kia is zich er terdege van bewust dat een veelbelovende naam inherent is aan hoge verwachtingen voor de auto die deze krijgt opgespeld. Wat het merk over iets meer dan een week in Detroit gaat onthullen houdt het nog even onder de pet, maar dat ze het volste vertrouwen in hun nieuwe conceptcar hebben maakt het weliswaar summiere persbericht wel duidelijk.

Hitsige viercilinder
Dat Kia’ studiemodel laag en breed is maakt de meegestuurde afbeelding onmiddellijk kenbaar. Het concept van de auto neigt dus naar een sportieveling, al is er ook ruimte voor meer dan twee personen gecreëerd. Er wordt namelijk gesproken over een 2+2. Verder wordt medegedeeld dat de GT4 Stinger op forse 20 inch wielen het podium zal worden opgereden, een wielmaat waar Kia dol op is.

Onze grootste interesse gaat voor nu echter uit naar de krachtcentrale, want dat is namelijk een viercilinderturbo. Niet zomaar eentje, maar een benzinemotor met liefst 315 pk. Op basis van dit gegeven niet heel bijzonder, maar des te meer als je beseft dat het slagvolume ervan slechts 2.0 liter bedraagt. Wordt vervolgd…

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model