Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Kia GT

Nieuws: Kia GT

Hebbes! Productiemodel Kia GT

29.11.2016

Het is vast toeval, maar je zou haast anders denken. Nog geen dag nadat Volkswagen de Arteon aankondigde, duikt er een afbeelding op van de Kia GT zoals die binnen afzienbare termijn van de band zal rollen. En laat de grote Zuid-Koreaan nu net zijn pijlen hebben gericht op die Passat CC-opvolger.

De GT is Kia's aanstaande vlaggenschip. Althans, in diverse landen. Of de Optima ook in Europa zijn plek bovenaan Kia's voedselketen kwijtraakt is nog onduidelijk. De Zuid-Koreanen zullen er zeker over nadenken, aangezien de vraag naar luxe zakensedans als een rots in de branding is voor de Europese autoverkopen. Niets voor niets geeft Volkswagen – met de Arteon – de CC een vervolg terwijl het al een Passat in huis heeft. Nog maar te zwijgen over het succes van de Audi A5.

Tijdloos design
De Kia GT – die naar verluidt K8 in het thuisland gaat heten – is het productiemodel van de gelijknamige conceptcar uit 2011. Oftewel, eigenlijk is het lijnenspel al weer 5 jaar oud. Een behoorlijke tijd in autoland. Mogelijk dat Kia hier al rekening mee had gehouden, want de GT oogt, ondanks dat hij trouw blijft aan de conceptversie, qua design allesbehalve achterhaald. Let vooral ook op de achterlichten. Meer dan een reepje lijkt het niet te zijn. Modieus!

2017?
Wanneer de Kia GT zijn opwachting maakt, is onbekend. Het duurt in elk geval niet lang meer gezien de productie van de voorserie-modellen al is begonnen.Bron: Kia-World.net

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model