Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia GT Concept

Nieuws: Kia GT Concept

‘Kia GT Concept is onderweg’

24.10.2013

Een topman van Kia heeft tegen het Britse Autocar uit de doeken gedaan dat de Kia GT Concept die in 2011 werd gepresenteerd, daadwerkelijk in productie zal gaan. Wij zijn heel benieuwd wat de interpretatie is van de Koreanen van deze spannende conceptcar.

Nog voordat de Pro_cee'd GT werd geïntroduceerd doken er al berichten op dat Kia zeer graag de GT Concept in productie wil nemen. Kia Motors vond zelf dat het doorzetten van deze plannen allicht wat te vroeg was voor het merk Kia, dat zich net had gevestigd als producent van degelijke, no-nonsense personenauto's. Het plan werd op de lange baan geschoven. Sinds de lancering van en het door pers en publiek positief ontvangen Pro_cee'd GT, die daarmee de weg voor spannende Kia's vrijgemaakte, is het weer gaan kriebelen rond de GT Concept. Soon-Nam Lee, een marketing-topman bij Kia, acht de tijd nu wel rijp en ziet tegen 2017 graag de GT, een uit de kluiten gewassen coupé-achtige, als imagobuilder van Kia in de showroom staan.

Sportlabel
En daarmee houden de ambities van Lee niet op. De Pro_cee'd GT is een voorzichtig begin, maar het uiteindelijke doel is om te kunnen meten met snelle rakkers als de Volkswagen GTI. Een eigen sportlabel is inherent daaraan, vindt Lee, en hij is al aan het uitwerken hoe dat vorm moet krijgen. Onder dit label moeten daarna meerdere spannende Kia's komen te hangen, waaronder het productiemodel van de GT Concept. Als die de prestaties van het studiemodel overneemt hoeft het daar niet aan te liggen. Een 3.3 liter V6 ontwikkelt daarin een potent vermogen van 390 pk, via een 8-traps automaat gekoppeld aan de achterwielen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model