Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Eco Cee´d

Nieuws: Kia Eco Cee´d

De groene Cee’d

07.03.2008

Kia presenteerde in Geneve maar liefst twee eco-cee’d varianten. Het betreft een eco-versie van de vijfdeurs Cee’d en van de driedeurs pro-cee’d. Met de eco-cee’d haakt Kia in op de trend van milieuvriendelijker dieselauto’s.

BlueMotion van Volkswagen, EcoNetic van Ford, EcoMotive van Seat en GreenLine van Skoda, het zijn allemaal labels voor zuinigere en schonere dieselauto's. Kia haakt in op deze trend met de presentatie van een tweetal eco-modellen op basis van de Cee'd. De eco-Cee´d in driedeurs-trim debuteerde vorig najaar al, maar de vijfdeurs versie is een primeur. Met deze modellen wil Kia een lager brandstofverbruik en een verminderde emissie laten zien. Maar dat alles wel bij gelijkblijvende prestaties.


Tal van aanpassingen

Kia CeedHet brandstofverbruik is verbeterd (slechts 3,9 liter/100 km) en de C02-emissie is teruggebracht naar slechts 104 g/km (een verlaging van 17%) voor de pro_cee'd en naar 106 g/km voor de cee'd vijfdeurs. Dat alles is te danken aan tal van maatregelen die Kia heeft doorgevoerd. Zo werd de aërodynamica van de carrosserie verbeterd door de grille grotendeels dicht te maken, de bodem aan te passen en de auto te verlagen. Ook banden met een lagere rolweerstand hebben hun steentje bijgedragen. Verder zien we een geoptimaliseerde motor, langere verhoudingen van de versnellingsbak, een start-/stopsysteem en een schakelindicator op het dashboard.

Nog dit jaar in productie

Kia CeedKia laat weten dat tal van deze maatregelen tegen het einde van dit jaar al worden doorgevoerd op de productie-Cee'd. Het lijkt er daarmee op dat Kia veel van de maatregelen standaard gaat leveren zoals BMW dat met haar EfficientDynamics-programma doet. Bij veel andere fabrikanten moet bewust gekozen worden voor bijvoorbeeld een BlueMotion- of een EcoNetic-model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model