Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia e-Soul

Nieuws: Kia e-Soul

​Zover komt de nieuwe Kia e-Soul

28.02.2019

Het is niet langer Soul EV, maar e-Soul. Dat was tijdens de eerste presentatie van de nieuwe Kia Soul nog niet bekend. Evenals de actieradius van de volledig elektrische versie. Tot nu, en die mag er zeker zijn.

De nieuwe Kia e-Soul beschikt over dezelfde aandrijflijn als de e-Niro (die wij erg kunnen bekoren; lees hier de test) en tijdens de eerste introductie heerste daardoor al het vermoeden dat zijn actieradius ook rond de 460 kilometer zou moeten bedragen. En ja hoor, de Zuid-Koreanen, of beter gezegd de WLTP-meetcyclus, bevestigt nu dat de e-Soul zomaar eventjes 452 kilometer ver kan komen op een vol accupakket. Dat is een keurige afstand die nog niet zoveel EV's nadoen. Zeker niet in de beter betaalbare klasse – hoewel Kia de prijzen van de e-Soul nog niet weet.

Twee versies
De nieuwe Kia Soul komt er ook met conventionele verbrandingsmotoren, maar die zullen niet in Europa worden gevoerd. Enkel de elektrische e-Soul komt naar hier, en wel in twee versies: een krachtige 64 kWh sterke variant, waarop de verre actieradius van toepassing is, en een lichtere uitvoering met 27 kWh.<br>Kia Nederland daarentegen halveert het leveringsprogramma van de Soul nog eens en voert enkel de krachtigste e-Soul in. En die snelt – met zijn 395 Nm aan koppel – in 7,6 seconden naar de 100 km/h. Een DC-snellader is overigens bij de aanschaf inbegrepen en kan de e-Soul in drie kwartier tot 80 procent weer opladen. Het laadaansluitpunt bevindt zich overigens aan de voorzijde van de auto, net als bij de e-Niro.

Lekker gek
De nieuwe e-Soul is leverbaar met keuze uit zeven one-tone exterieurkleuren en zeven two-tone combinaties, waarbij felle carrosseriekleuren worden gekoppeld aan contrasterende kleuren voor het dak en de spiegelkappen. Verder is er een SUV Pack verkrijgbaar, dat het design van de e-Soul stoerder maakt met opvallende bekleding van de wielkastranden en dorpels, alsmede een skid plate onder de voorbumper. Het interieur van de e-Soul is al net zo energiek uitgevoerd als de buitenkant, waarbij de inspiratie nadrukkelijk uit de muziekwereld komt. Er is keuze uit een diverse designs en materialen van stof tot leder, afhankelijk van de markt en de voertuigspecificaties.

De nieuwe Kia e-Soul wordt geproduceerd in de fabriek in Gwangju, in Korea. De introductie op de Nederlandse markt is naar verwachting in de tweede helft van 2019.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model