Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia e-Niro

Nieuws: Kia e-Niro

Ook Kia Niro elektrisch

20.09.2018

Het kon niet missen natuurlijk. Als de Hyundai Kona Electric 485 kilometer kan rijden op een acculading dan kan de elektrische Kia e-Niro dat uiteraard ook.

Beide merken delen immers techniek. De volledig elektrisch aangedreven Kia e-Niro is de eerste elektrische crossover van Kia. De elektromotor is 204 pk sterk. Het koppel bedraagt 395 Nm. In 7,8 seconden gaat de e-Niro van 0-100. De versie met 39,2 kWh-accupakket levert een vermogen van 136 pk en heeft eveneens een koppel 395 Nm. Die uitvoering kan 312 kilometer emissievrij rijden.

'Urban'
In de 'urban' WLTP-testcylus, gericht op rijden in de stad, komt de e-Niro tot 615 kilometer ver. Bij een 100kW snellader laadt de 64kWh batterij van de Kia e-Niro in 23 minuten tot zestig procent op. Daarmee kan zo'n 280 kilometer worden gereden (WLTP).

Debuut
De e-Niro beleeft zijn debuut begin oktober tijdens de Autosalon van Parijs. De verkoop van de Kia e-Niro start eind 2018. De prijsstelling wordt door Kia berekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model