Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia concept

Nieuws: Kia concept

​Hoe opwindend is Kia's nieuwe conceptcar?

26.02.2019

Kia komt niet met lege handen naar de Autosalon van Genève. Naar eigen zeggen zal een opwindende conceptcar met volledig elektrische aandrijflijn er de show stelen. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog eventjes afwachten. Een eerste afbeelding belooft in elk geval veel goeds.

Dankzij auto's als de Kia GT, Novo Concept en Proceed Concept heeft Kia inmiddels een naam hoog te houden op het gebied van studiemodellen. In Genève beloven de Zuid-Koreanen daaraan gehoor te geven met een nieuw concept.

Veel informatie over de auto wordt nog niet losgelaten, maar al wel wil Gregory Guillaume, Vice President of Design van Kia Motors Europe, alvast iets zeggen over de te onthullen conceptcar: 'Bij het design van auto's draait alles om het prikkelen van de zintuigen en om het hart net wat sneller te laten kloppen. Wij zien absoluut geen reden waarom dat anders zou zijn wanneer de auto van een elektrische aandrijving is voorzien.'

Stinger en e-Niro in de mix?
Ook laat de topman alvast weten dat bij de totstandkoming van de auto rekening is gehouden met de 'de zorgen van consumenten over rijbereik, prestaties, oplaadnetwerken en rijdynamiek'. Met andere woorden, het kan haast niet anders dat het gaat om een soort Kia Stinger met een (opgepepte?) aandrijflijn van de e-Niro. Bovendien kunnen we ons voorstellen dat die opvallende grille nogal wat stroom vereist.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model