IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Cee´d

Nieuws: Kia Cee´d

Vrolijke snufferd voor vernieuwde Kia Cee’d

13.08.2009

Kia heeft de Cee’d een ingrijpende facelift gegeven. Niet alleen het front en de achterzijde kreeg een opfrisbeurt, ook het interieur werd flink onder handen genomen. Op de IAA wordt de nieuwe Kia Cee’d officieel onthuld.

Bij het zien van de eerste spionagebeelden hadden wij een minimale facelift voor de Cee'd verwacht, maar het mes ging er toch dieper in dan wij aanvankelijk dachten. Het front is flink gewijzigd en oogt een stuk frisser en kwieker. Ok, het doet ons een beetje denken aan de Ford Focus maar dat mag de pret niet drukken. We zien een compleet andere voorbumper en van de Sorento afkomstige grille en hertekende koplampenunits. Een grille die we overigens op veel meer (ver)nieuwde Kia-modellen zullen gaan tegenkomen. Aan de achterzijde ontving de middenklasser eveneens een nieuwe bumper en andere lichtunits.

Interieur op de schop
Kia CeedVolgens Kia zijn e veranderingen binnenin net zo ingrijpend als bij het front. Helaas hebben we daar nog geen foto's. Maar volgens het persbericht is het interieur weer helemaal bij de tijd gebracht met een gewijzigde middenconsole, een ander stuurwiel en rode instrumentariumverlichting. De standaarduitrusting is ook rijker geworden met onder andere een verbeterd audiosysteem en gescheiden airconditioning.

Schoner en zuiniger
Kia CeedDe aandrijflijn werd ook niet overgeslagen. Zo is de Cee'd comfortabeler geworden en is de 1.6 liter CRDi-diesel voortaan gekoppeld aan een fonkelnieuwe transmissie met zes verzetten. De 2.0 liter CRDi is straks niet meer. De 1.4 liter benzine stijgt in vermogen van 90 naar 109 pk. Nieuw is ook de ISG-systeem en dat betekent bij de eerdergenoemde diesel een CO2-uitstoot van 110 g/km (A-label). Over de hele linie wordt de Cee'd zo'n vijf procent zuiniger.

De nieuwe Kia Cee'd staat kort na zijn showdebuut in Frankfurt bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model