Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Cee´d

Nieuws: Kia Cee´d

Prijzen voor nieuwe Kia Cee’d

16.04.2012

Kia heeft alle details over de marktintroductie van de nieuwe Cee’d bekend gemaakt. De Zuid-Koreaanse rivaal voor de Volkswagen Golf wordt geleverd met een 1.6 liter benzine- of dieselmotor en staat vanaf € 17.195,- in de prijslijsten.

De nieuwe Kia Cee'd, die vooralsnog alleen als vijfdeurs hatchback op de markt komt, is een van de belangrijkste troeven in de handen van het Zuid-Koreaanse merk. Met deze tweede generatie moet de gevestigde Europese orde het vuur aan de schenen worden gelegd. Terwijl we het model in Spanje aan de tand voelen heeft Kia bekend gemaakt met welke motorisering en uitrusting de Cee'd op de Nederlandse markt zal verschijnen.

1.6 liter
De Cee'd wordt tegen de verwachting in alleen met 1.6 liter benzine- en dieselmotoren uitgerust, de 1.4 liter-varianten blijven achterwege. Een maand geleden stonden deze nog gewoon in de planning, maar in de tussentijd is gebleken dat de uitstootcijfers van de 1.4 de Cee'd prijstechnisch oninteressant zou maken voor de Nederlandse markt. De 1.6 GDI benzinevariant brengt 132 pk en 165 Nm over op de voorwielen terwijl zijn CRDi dieselbroertje moet het doen met 128 pk , maar wel 260 Nm aan trekkracht levert. De CO2-uitstootcijfers van zowel de GDI (119 g/km) als de CRDi (97 g/km) zorgen ervoor dat de Cee'd niet voor 14% bijtelling in aanmerking komt. Het opgegeven verbruik van de benzine- en dieselmotor is respectievelijk 5,2 en 3,7 l/100 km.

Uitrusting
Voor het aankleden van je nieuwe Cee'd moet er tegenwoordig met pakketten 'gestapeld' worden. Je vinkt niet langer de opties aan in een lange lijst maar stapelt trapsgewijs maximaal vier pakketten op elkaar. De basisuitvoering start met een handmatige 6-bak, 6 airbags, radio/cd/mp3-speler en centrale vergrendeling en kost minimaal € 17.195,- voor de 1.6 GDI en € 21.195,- voor de 1.6 CRDi. Wil je graag airconditioning, dan dient er € 1.000,- extra te worden neergelegd. Het Comfort Pack kost € 1.250,- en bestaat onder andere uit LED dagrijverlichting, mistlampen vóór, cruise control en Flex Steer. Voor 2 mille bovenop het Comfort Pack krijg je het Plus Pack welke voorziet in dual zone climate control, parkeersensoren en navigatie met achteruitrijcamera. Alleen voor de naam zouden wij het Super Pack (€ 2.000,-) al op de bestelbon willen zetten maar daarnaast biedt het inparkeerhulp, een smart key, 16 inch lichtmetaal en een elektrische handrem. Een top of the line Cee'd krijg je tenslotte als je bovenop het hiervoor genoemde het Premium Pack à € 2.000,- aanvinkt. Dit voegt ten slotte leren bekleding, stoel- en stuurverwarming, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel en meedraaiende xenon koplampen toe. Voor alle varianten is een automaat met dubbele koppeling mogelijk voor een vooralsnog onbekende meerprijs.

Varianten
De Cee'd stationwagen staat ook in de planning en kunnen we later dit jaar verwachten.Tot stlot zal in 2013 een geheel nieuwe Pro Cee'd zijn debuut maken.

De nieuwe Kia Cee'd staat vanaf mei in de showroom. Houdt Autowereld.com volgende week in de gaten voor de rij-impressie van de nieuwe Cee'd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model