Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Cee´d hybride

Nieuws: Kia Cee´d hybride

Kia eerste productiehybride in Parijs

25.09.2008

De Kia Rio hybride heeft een ander model - de Cee´d - van de Zuid-Koreanen klaargestoomd om als hybride-model daadwerkelijk in productie te gaan.

De Autosalon van Parijs lijkt een 'groene' autobeurs te worden. Talloze merken presenteren daar - één van - hun eerste hybride-modellen en ook Kia draagt z'n 'groene' steentje bij met de Cee'd hybride. De door een benzine- en elektromotor aangedreven auto is nog in ontwikkeling maar zal waarschijnlijk in 2010/2011 op de markt worden gebracht.Dat zou betekenen dat de hybride Cee´d de eerste hybride van Kia is dat op de markt wordt gelanceerd. De eerder gepresenteerde Rio hybride diende als proefkonijn, maar zal naar niet meer op de markt verschijnen. Het blijft bij een prototype die de Cee´d hybride klaarstoomde voor productie doeleinden.

Verwacht in Parijs
Kia CeedHet is overigens niet helemaal zeker of Kia daadwerkelijk met de Cee'd op de Autosalon van Parijs staat, maar de verwachting is groot. Dat de auto daadwerkelijk in productie gaat is zeker. Details over de hybride zijn dus ook nog niet bekend, maar als de Cee'd hybride gerelateerd is aan de Rio hybride dan zal de auto worden aangedreven door een 1.6 liter benzine- en een 20 pk sterke elektromotor welke gekoppeld is aan een CVT-automaat. Tevens zal de auto voorzien zijn van een start/stop-functie dat de motor automatisch uitschakelt wanneer de auto stilstaat. Inschakelen van de motor gaat ook automatisch nadat het gaspedaal wordt aangeraakt. Om het brandstofverbruik nog meer te verminderen is er gebruik gemaakt van talloze lichte componenten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model