Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Carens

Nieuws: Kia Carens

Nieuwe Kia Carens nu met alle details

27.09.2012

Kia slaat hard terug op de full-size MPV-markt. Na een periode van afwezigheid treedt de nieuwe Carens aan met het huidige familiegezicht, zeven zitplaatsen en bovenal heel veel praktische ruimte.

De vorige generatie van de Carens viel zo uit de toon binnen de Kia-range dat vorig jaar werd besloten om de MPV niet langer in Nederland te verkopen. Achter de schermen is vervolgens hard gewerkt want in Parijs zien we de compleet nieuwe Carens die dit krimpende deel van de markt een nieuwe impuls moet gaan geven.Cee'd
Eén blik op de nieuwe Carens en je ziet meteen het lijnenspel van de nieuwe Cee'd erin terug. Dat is natuurlijk ook niet zo gek want naast dezelfde huisstijl delen ze ook onderhuids behoorlijk wat eigenschappen met elkaar. Zo werd het platform van de Cee'd 100 millimeter opgerekt voor de Carens en komen de aandrijflijnen ook grotendeels met elkaar overeen.

Ruimte
De term MPV mag dan staan voor Multi Purpose Vehicle, wij kennen ze toch vooral als familieauto's met zeeën van (opberg)ruimte. De nieuwe Carens vormt hierop geen uitzondering en kan zonder problemen lopen in de voetsporen van de Carens en Carnival die hij beide vervangt. Hoewel het nog onbekend is dat de derde zitrij bij de standaarduitrusting hoort of een optie is weten we wel dat deze, samen met de tweede zitrij, na inklappen een volledig vlakke laadvloer vormt. Daarnaast is de Carens volgestopt met zo veel mogelijk slimme opbergvakjes, tot in de vloer aan toe.

Uitrusting
Wanneer we de optielijst bestuderen valt meteen op hoe groot de stappen zijn die Kia de afgelopen jaren heeft gemaakt. Hier prijken namelijk mogelijkheden als een verwarmd stuurwiel, stoelverwarming achter, een panoramisch dak en ook een uitgebreide parkeerhulp. De nieuwe Carens beschikt overigens gewoon weer over traditionele portieren en liet zich dus niet meeslepen mee in de trend van alternatieve exemplaren zoals de suïcidedeuren (Opel Meriva) en schuifdeuren (Ford C-Max). Volgens de Koreaanse fabrikant stonden hun ontwerpers op een design met conventionele deuren.

Motoren
In Parijs staat de nieuwe Carens met vier motorconfiguraties. Er is keus uit een 1.7 dieselmotor met 115 pk of 136 pk, de 1.6 GDI (135 pk) benzine die we al kennen uit de Cee'd en een 2.0 GDI eveneens op benzine met 177 pk. Het is echter maar de vraag of de laatstgenoemde naar de Nederlandse markt komt in verband met ons strenge belastingregime waardoor het model oninteressant wordt. Net zoals zijn kleinere platformgenoot wordt de Carens leverbaar met zowel een handmatige zesbak als een zestraps automaat.

De nieuwe Kia Carens is de komende twee weken te bewonderen tijdens de Autosalon van Parijs en zal in het voorjaar debuteren in de Nederlandse showrooms. Prijzen volgen in de aanloop naar de marktlancering.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model