Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Carens

Nieuws: Kia Carens

Kia Carens subtiel in 't nieuw

04.10.2016

De gloednieuwe Rio is natuurlijk dé primeur van Kia tijdens de Autosalon van Parijs. Maar de opgefriste Carens debuteert er evengoed ook.

Precies 4 jaar geleden maakte de Kia Carens een comeback in het MPV-segment. Nu vinden de Zuid-Koreanen het tijd voor enkele veranderingen. Je moet er twee keer voor kijken, maar wie daarvoor de moeite neemt zal ontdekken dat er een net wat andere 'Tiger nose'-grille op het model siert, voorzien van meer chroom, en ook de bumpers zijn op de schop gegaan. Sterker, die laatste heeft zelfs een soort bodembeschermer meegekregen. Probeert Kia hier op de stoere crossover-toer te gaan met de Carens? Aan de achterzijde tref je namelijk een soortgelijk ornament.

Touchscreen
Binnenin zijn de veranderingen zowaar nog summierder. Een nieuw infotainment voorzien van Apple Carplay en Android Auto is het grootste nieuws wat de klokt slaan. Dat Kia hierbij is overgestapt op een touchscreen valt op te maken uit het aantal fysieke knoppen. Daarvan zijn er voortaan een stuk minder aanwezig (en het is moeilijk voor te stellen dat de Carens qua functionaliteit een stap terug heeft gedaan). Ook nieuw is het stuurwiel, dat juist meer knoppen omvat.Verder zou Kia meer hoogglans hebben toegepast in de cabine voor een luxueuzere uitstraling en op het gebied van veiligheid komen Blind Spot Detection met Rear Cross Traffic Alert en een Speed Limit Information Function de auto versterken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model