Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia Carens

Nieuws: Kia Carens

De Kia Carens is terug!

20.09.2012

Na ruim een jaar geleden uit de prijslijsten te zijn verdwenen keert Kia in Parijs terug met een gloednieuwe Carens. Deze MPV heeft natuurlijk de nieuwe familieneus en staat ruwweg op de basis van de goed ontvangen nieuwe Cee’d.

In 1999 betrad Kia voor het eerst de MPV-markt met de Carens. Dit toen nog groeiende segment van de markt werd gedomineerd door de Fransen met in de punt van de aanval de Renault Scénic en Citroën Xsara Picasso. Kia was destijds echter nog niet het grote merk dat het nu is en de eerste generatie kon in Europa nauwelijks potten breken. Hoewel de tweede generatie, die in 2002 zijn intrede deed, duidelijk een stap vooruit betekende kon hij nog altijd moeilijk aanhaken bij de Europese concurrenten die toentertijd alleen maar talrijker waren geworden. En ondanks een facelift in 2006 werd de Carens in 2011 uit de Nederlandse prijslijsten geschrapt. De markt voor MPV's is namelijk lang zo hot niet meer als voorheen. De compacte SUV's en crossovers hebben het stokje overgenomen en zijn vandaag de dag groter dan ooit. Dit betekent echter niet het waterloo voor de MPV, veel fabrikanten houden nog aan dit familievriendelijke segment vast.

Carens
Zo ook Kia dat in Parijs aantreedt met een compleet nieuwe Carens die zowel zijn naamgenoot alsook de Carnival opvolgt. Deze derde generatie laat zien hoe groot de stappen zijn die het Koreaanse concern neemt. Net zoals bij de nieuwe Cee'd, die eerder dit jaar het levenslicht zag, is de Carens een grote stap voorwaarts op het gebied van design - met het nieuwe familiegezicht - en afwerking.  Onderhuids is de Kia Carens overigens ook nauw verwant aan de populaire C-segmenter. Hoewel de Carens op een eigen platform staat is dit in feite een vergrootte variant van dat van de Cee'd. Zowel de in de lengte, breedte als wielbasis wint de Carens het namelijk van zijn broertje.

Parijs
De twee Koreaanse modellen zullen ook het motorengamma grotendeels met elkaar gaan delen. Details hierover ontbreken echter vooralsnog. De nieuwe Kia Carens is te aanschouwen op de Autosalon van Parijs en zal in de eerste helft van 2013 zijn weg gaan vinden naar de Nederlandse dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model