Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia 1.0 T-GDI Kappa

Nieuws: Kia 1.0 T-GDI Kappa

1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line

24.02.2015

We dachten al: wij blijft 'ie toch? Twee jaar geleden presenteerde Hyundai en Kia immers al een gloednieuwe 1.0 liter driecilinderturbo om mee te gaan in de downsizing-trend. Maar nu pas komt de lancering daarvan nabij, te beginnen in de Cee'd GT Line.

Kia durft wel. Een nieuwe motor, die in het teken staat van vergevorderde efficiëntie, lanceren in een sportief getint model. Afgaande op de specificaties van de officieel geheten 1.0 T-GDI kan dat gerust, want het blokje levert een verdienstelijke 120 pk en 172 Nm aan koppel in de Cee'd GT Line. Hoe vlot de auto hiermee is, is niet bekend gemaakt, maar als Kia het aandurft haar nieuwe 'Kappa'-driepitter ook in de ruimtelijke Cee'd Sportwagon te lepelen, hebben ze er kennelijk alle vertrouwen in. En waarom ook niet: Ford doet immers niet anders.

15% zuiniger
Met de komst van de 1.0 T-GDI moet de nog atmosferische 1.6 GDI het veld ruimer. Een goede zaak, want die verbruikt op papier gemiddeld zo'n 15% meer brandstof en stoot ook meer CO2's uit.
Zover is het overigens nog niet, aangezien de Cee'd GT Line-familie pas in de staart van dit jaar in de showrooms te vinden is. Daarna volgen andere Kia's met deze nieuwe driecilindermotor, en de verwachting is dat er meerdere vermogensafgiftes beschikbaar zullen zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model