Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Jeep Wrangler

Nieuws: Jeep Wrangler

Jeep Parking Only

08.05.2007

Nieuws Jeep WranglerDeze bijzondere expeditie – die door het Guinness book of World Records is vastgelegd – vond plaats op de hoogste vulkaan ter wereld: de Ojos del Salado in Chili.

De Ojos del Salado in het Andes-gebergte is niet alleen een vulkaan, het is ook de één na hoogste berg van het westelijk halfrond. Door zijn hoogte (6.892 m), maar vooral door zijn onherbergzame en woeste karakter, is hij pas 70 jaar geleden voor het eerst door 'de mens' bedwongen. En nu is er een parkeerplaats. Bergbeklimmers die de uitdaging aangaan, komen er voortaan een bord tegen: Jeep Parking Only. De vijfdaagse expeditie met de Wranglers werd begeleid door de specialisten van Extreme Events. De expeditieleden en de auto's werden niet alleen geconfronteerd met extreme temperaturen (-30 graden Celcius), maar ook met verraderlijke gletsjers, onafzienbare rotspartijen en onstabiel vulkanisch zand. Bovendien wogen de laatste loodjes het zwaarst – eigenlijk was de gletsjer net onder de top, met zijn messcherpe ijspunten, niet eens begaanbaar. Juist dáár lieten de ongemodificeerde Wranglers Rubicon zien wat de aanduiding Trail Rated precies betekent.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model