Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Jeep Wrangler

Nieuws: Jeep Wrangler

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

10.11.2017

Je ziet het misschien niet, maar het is toch echt zo: de Jeep Wrangler is een fonkelnieuwe generatie ingegaan met meer nieuws onder de gelederen dan je zou denken.

Momenteel hebben we nog slechts een handvol beelden van de nieuwe Wrangler-generatie en ook nog niet al te veel details. Dit komt omdat de officiele onthulling pas eind deze maand plaatsvindt, vanaf de LA Auto Show. Voor nu houdt Jeep het bij een prille aankondiging en een drietal foto's.

Herkenbaar, maar toch anders
Niettemin valt er al best een en ander te onttrekken uit dit tipje van de sluier. Zo lijkt op het eerste zicht alsof de ontwerpers zich niet moe hebben gemaakt. Maar het herkenbare Wrangler-design is niettemin aan ongeveer alle kanten herwerkt. Zo zit in het front (inclusief de grille met zeven sleuven) een knik, zijn dagrijlichten en richtingaanwijzers nu prominent ingebouwd in de spatborden en zijn er hertekende bumpers met mistlichten en chroomkleurige sierlijsten. En dat is louter wat er de eerste tien centimeter van de koets is veranderd.

Platte voorruit
Het meest enthousiasme onder Jeep-fanaten zal echter komen van het feit dat de voorruit wederom plat op de eveneens nieuw vormgegeven motorkap gelegd kan worden; een vette knipoog naar de originele leger-Jeep van weleer. Nu kon dit weliswaar ook al bij de voorgaande generatie, maar had je daarvoor behoorlijk wat gereedschap en tijd nodig. Voortaan koppelt Jeep de voorruitomlijsting los van de structureel belangrijke A-stijl en moet het weer een fluitje van een cent worden.

Wat ook opvalt is dat de ruiten rondom wat minder hoog lijken dan voorheen. Wanneer het 4x4-merk de afmetingen vrijgeeft zal moeten blijken of de proporties gewijzigd zijn. In elk geval staat de voorruit onder een wat schuinere hoek dan tot nog toe het geval was. Wellicht om aerodynamische redenen.

Verwacht motorpalet
Foto's van het interieur ontbreken nog. Net zoals er met geen woord over de techniek wordt gerept. Maar we kunnen wel speculeren. Zo krijgen de Yanks ongetwijfeld de mogelijkheid om een 3.6 liter V6 bovenop de voorwielen te laten leveren. En er wordt ook gesproken over een tweeliter viercilinder met turbo. Een diesel was er eerder al, maar voor het nieuwe model doet nog niemand daar uitspraken over. Over een paar weken alle details.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model