Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Wrangler X

Nieuws: Jeep Wrangler X

Jeep Wrangler Unlimited X: stoer, maar luxe

03.10.2014

In Parijs heeft Jeep het doek getrokken van de Wrangler Unlimited X. Tegelijkertijd beleefde het model hiermee zijn werelddebuut. Maar Jeep heeft meerdere speciale versies van de Wrangler uitgebracht. Waarin onderscheidt de Unlimited X zich van andere uitvoeringen?

De Jeep Wrangler Unlimited X is gebaseerd op de Jeep Wrangler Sahara versie. Dit houdt in dat de meeste opties al standaard aanwezig zijn. Aan de buitenkant is de nieuwe Wrangler X te herkennen aan de robuuste grille met zwarte inzetten en een motorkap met twee verhoogde luchtinlaten. Hij rolt op zwarte 18 inch velgen en het speciale model komt beschikbaar met Jeeps driedelige Freedom Top. De drie dakdelen zijn verdeeld over de positie van de bestuurder, de bijrijdersstoel en de gehele achterbank. Elk deel is individueel los te maken en dit dak wordt geleverd in dezelfde kleur als het plaatwerk. Voor de kleuren ervan zijn er vier opties: Bright White, Black, Firecracker Red en Baja Yellow.

Verassend luxueus
Als je onder het unieke dak naar binnen kijkt is snel te ontdekken dat de Wrangler Unlimited X beschikt over een rijke standaarduitrusting. De ruige Amerikaan bevat standaard onder meer automatische climate-control, een lederen stuurwiel, het Uconnect-navigatiesysteem met een 6,5 inch touchscreen, een USB- en AUX-ingang en een DVD-speler.

Krachtige motoren
Motorisch houdt Jeep het simpel. Het is kiezen tussen een diesel of een benzine. De eerste is een geblazen 2.8 liter met 200 pk en 460 Nm en bij de tweede wordt je getrakteerd op de potige 3.6 liter V6 Pentastar voorgeschoteld. Deze heeft 84 pk meer, maar levert in bij de Newtonmeters. De benzineversie piekt bij 347 Nm aan koppel. Beide motoren zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met vijf verzetten.

FWD op commando
De Unlimited X mag dan luxueuzer zijn dan menig andere Wrangler, het oer-DNA van Jeep is niet vergeten. 4x4-aandrijving is daarom altijd aanwezig. Als vanzelfsprekend is 4x4 ook altijd aanwezig, maar als dat niet nodig is kan er overgeschakeld worden op tweewielaandrijving. Zo wordt energie en brandstof bespaard. Interesse? We kunnen direct mededelen dat deze Jeep beschikbaar is als tweedeurs of vierdeurs. Kopen kan in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model