Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Wrangler EV

Nieuws: Jeep Wrangler EV

Emissievrij baggeren

15.01.2009

Chrysler is druk bezig om haar EV-systeem in zoveel mogelijk modellen werkend te krijgen. Eén van de resultaten zien we hier in de Jeep Wrangler Unlimited EV. Met de terreinauto kun je zonder emissies lekker baggeren in de jungle!

De Jeep Wrangler Unlimited EV is een elektrisch aangedreven terreinauto met actieradiusverhogende technologie. Dat betekent dat het Electric Drive-systeem (286 pk/400 Nm sterke elektromotor, lithium-ion batterijpakket, energiemanagementsysteem) wordt aangevuld met een zeer zuinige benzinemotor. Deze fungeert als generator voor de batterijen. Met de Jeep Wrangler Unlimited EV is het mogelijk om uitsluitend 'elektrisch' te rijden (actieradius: 60 km). Door het samenspel van elektro- en benzinemotor bedraagt de totale actieradius 640 kilometer. Het remsysteem is regeneratief. Dat betekent dat energie die vrijkomt bij het uitrollen en afremmen, wordt omgezet in elektriciteit, die weer gebruikt kan worden voor de aandrijving.

Elektrische aandrijving in beweging
Jeep WranglerHoewel de Wrangler Unlimited EV achterwielaandrijving heeft, studeert Jeep ook op vierwielaandrijving door middel van in de wielen geintegreerde elektromotoren. Dit maakt het mogelijk de aandrijfkracht per wiel te doseren. Samen met de hoge trekkracht, die elektromotoren eigen is, zorgt dat voor terreincapaciteiten die naadloos aansluiten bij het avontuurlijke karakter van het merk Jeep. De ontwikkeling van deze technologie is in handen van ENVI, het bedrijfsondedeel van Chrysler LLC dat zich volldig richt op de ontwikkeling én het op de markt brengen van geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven auto's.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model