Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Grand Cherokee SRT8

Nieuws: Jeep Grand Cherokee SRT8

Jeep Grand Cherokee SRT8 arriveert

20.06.2012

We hebben er ruim een jaar op moeten wachten maar de meest extreme Jeep ooit is in de Nederlandse prijslijsten geland. De prijs van deze Grand Cherokee SRT8 wordt, net als zijn gewicht, uitgedrukt in tonnen.

Om maar met de deur in huis te vallen: € 149.990,- is wat de nieuwe Jeep Grand Cherokee SRT8 op moet brengen. Een aanzienlijk deel hiervan gaat direct naar de belastingdienst want Jeep mag dan claimen dat de 6.4 liter HEMI-V8 13% zuiniger is dan zijn voorganger, groene auto van het jaar gaat hij zeker niet worden. Voor dit bedrag krijg je dan wel weer een zeer bruut gestylde SUV die dankzij 465 pk en 630 Nm een begrensde top van 250 km/h weet aan te tikken en minder dan 5,0 seconden nodig heeft voor de bekende sprint naar 100 km/h.

Alternatieven?
Wie gaan winkelen voor anderhalve ton heeft uiteraard nogal wat keus. Zelfs in dit (prijs)segment zijn er een behoorlijk aantal concurrenten van de SRT8. Zo staat er voor 1,5 ton ook een Range Rover, Porsche Cayenne S (400 pk) of BMW X5 xDrive50i (408 pk) op de oprit. Geen van allen is echter zo schreeuwerig, opvallend en zeldzaam als de Grand Cherokee SRT8.

Vanaf 1 juli staat de Jeep Grand Cherokee SRT8 bij de Nederlandse Jeep-dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model