Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Grand Cherokee SRT

Nieuws: Jeep Grand Cherokee SRT

Ook Jeep Grand Cherokee SRT onder het mes

14.01.2013

Tegelijkertijd met de normale Jeep Grand Cherokee is ook het overtreffende topmodel, de SRT, in het nieuw gestoken. Grootste nieuws is de komst van launch control, al is de opgefriste neus en een nieuwe, efficiëntere 8-traps automaat eveneens de moeite van het vermelden waard.

De Jeep Grand Cherokee SRT is nog geen jaar oud en zelfs nog maar amper een half jaar in Europa te koop. Het is dus best te begrijpen dat deze (wel erg vroege) facelift in het verkeerde keelgat van de nog kersverse huidige eigenaren schiet. Zij rijden immers straks al weer met een 'oud' model. Anderzijds is het niet meer dan logisch dat Jeep de SRT gelijk met de reguliere, minder bedeelde modellen heeft gefacelift, het betreft per slot van rekening de aanvoerder van het leveringsprogramma.

Knalknop
Om de pijn van huidige Grand Cherokee SRT-rijders enigszins te verzachten, kunnen we melden dat de facelift niet meer vermogen met zich meebrengt. De 6.4 liter V8 produceert onveranderd 485 pk en 630 Nm aan koppel. Wel is er een nieuwe, modernere 8-traps automaat en moest de oude 5-traps daarvoor wijken. Of dat ook gevolgen heeft voor het brandstofverbruik is nog niet bekend, maar dat zal de minste zorg van de huidige bezitter zijn. Wellicht verdrietiger worden zij van het feit dat de vernieuwde Grand Cherokee SRT standaard over launch control beschikt waarmee de auto nog sneller uit de startblokken kan knallen. De knop om launch control in te schakelen bevindt zich onder de nieuwe T-pook (à la Audi A8) waarmee de automaat in bedrijf wordt gezet. Het interieur kreeg meerdere upgrades, maar die zijn eigenlijk alleen door de kenner te ontdekken.

Gelikte neus
Aan de buitenzijde profiteert de SRT van dezelfde visuele wijzigingen als de normale Grand Cherokee´s. Dat wil zeggen: hertekende koplampen met LED-dagrijverlichting , een nieuwe grille waarin meer zwart is toegepast dan voorheen, en nieuwe wieldesigns. Aan de achterzijde zijn er eveneens voortaan LED-achterlichten, en de chroomstrip daartussen is niet langer meer.

Ook in wit
De vernieuwde Jeep Grand Cherokee SRT zal in de loop van dit jaar in de verkoop gaan en is overigens ook in andere kleuren dan bordeauxrood verkrijgbaar. Het palet omvat de volgende tinten:
Billet Silver Metallic Clear Coat, Bright White Clear Coat, Brilliant Black Crystal Pearl Coat, Deep Cherry Red Pearl Coat, Granite Crystal Pearl Coat, Maximum Steel Metallic Clear Coat en Redline Pearl Clear Coat. De prijs volgt nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model