Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Compass & Patriot

Nieuws: Jeep Compass & Patriot

Facelift Jeep Patriot

24.09.2010

De Jeep Patriot en Compass worden leverbaar met een nieuwe 2.1 liter dieselmotor. Deze viercilinder krachtbron van Mercedes-Benz is krachtiger en zuiniger dan zijn voorganger, de 2.0 liter diesel. Bovendien heeft de Patriot een update ondergaan.

Met 163 pk en 320 Nm is de nieuwe dieselmotor fors krachtiger dan de 140 pk en 310 Nm sterke variant die deze aflost. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen met betrekking tot de prestaties. Was er voorheen voor zowel de Patriot als de Compass nog 11 seconden nodig om naar 100 km/h te sprinten, nu verloopt dat in 9,7 seconden. Het verbruik is met 6,6 l/100 km overigens gelijk gebleven terwijl de CO2-uitstoot met 4 g/km is afgenomen naar 172 gram. De nieuwe motor wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak.

Faceliftje voor de Patriot
JeepBij de Patriot gaat de komst van de nieuwe 2.1 CRD vergezeld met een aangescherpt uiterlijk (ook voor de uitvoeringen met benzinemotor). Aan de voorzijde zijn de mistlampen verplaatst en achteraan zien we nieuwe lichtunits. Bij alle Patriot-modellen is de rijhoogte met zo'n 2,5 cm vergroot. De nieuwe Patriot en Compass 2.1 CRD beschikken evenals de andere modellen uit de reeks over een sterk verbeterd interieur. Diverse chroomaccenten (ventilatieroosters, instrumentenpaneel en versnellingspook) zorgen voor een luxere sfeer en er zijn betere materialen gebruikt. De verbeterde isolatie van het motorcompartiment en de wagenvloer zorgt samen met aanpassingen aan uitlaatsysteem en wielophanging voor extra (akoestisch) comfort.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model