Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Cherokee

Nieuws: Jeep Cherokee

Onverwachts; de nieuwe Jeep Cherokee

26.02.2013

Als een duiveltje uit een doosje was daar de gloednieuwe Jeep Cherokee. En niet op de eerste plaats vanwege zijn abrupte komst, maar tevens vanwege zijn onconventionele styling.

In de VS verkoopt Jeep de Liberty, een SUV die wat formaat betreft boven de Wrangler en onder de Grand Cherokee in het gamma valt. In het najaar verandert het merk in het thuisland niet alleen de naam van Liberty in Cherokee - wat in Europa al langer het geval was trouwens - maar wordt het hele model ook serieus anders in de markt gezet.

Gewaagd
Het resultaat van Jeep´s noeste arbeid diende eigenlijk nog niet te worden vrijgegeven, maar enkele hardnekkige lekken beslisten daar anders. Jeep besloot zodoende vandaag al een tipje van de sluier op te lichtten. De Amerikanen tonen voorlopig echter alleen de neus. Maar dat is meteen wel de meest spraakmakende zijde. Uiteraard is er de typerende 7-slots grille, maar voor de rest is het allesbehalve standaard voor de Amerikanen. Het zal even moeten wennen, maar gewaagd is het in ieder geval zeker.

New York
Verdere details ontbreken vooralsnog; zo kunnen we alleen maar veronderstellen dat de nieuwe Cherokee, net als de Dodge Dart op een platform komt te staan dat zijn oorsprong bij de Fiat Group heeft, zowel in voorwiel- als vierwielaangedreven versies beschikbaar zal zijn en voornamelijk zal worden uitgerust met viercilinder krachtbronnen. Eind maart weten we meer, want dan zou de Jeep Cherokee moeten staan blinken op de New York Motor Show.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model