Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jeep Cherokee

Nieuws: Jeep Cherokee

Jeep presenteert Europese Cherokee

05.02.2014

De nieuwe Jeep Cherokee werd een jaar geleden in de VS voor het eerst getoond. Inmiddels begint Jeep daar de eerste modellen uit te leveren en maken de Amerikanen ook de Europese specificaties bekend. Prijzen volgen later.

Met zijn onconventionele uiterlijk zal het voor velen even wennen zijn bij de eerste aanblik. Het is misschien dan ook maar goed dat Jeep een jaar heeft gewacht met het daadwerkelijk vermarkten van de auto. Het geeft ons de tijd het design even op je in te laten werken. En we moeten eerlijk zeggen, zo enorm schrikken als we de eerste keer deden is het niet meer. Maar of we de nieuwe Cherokee nu echt mooi vinden?

Dieselmotoren Jeep Cherokee
Hoe dan ook, vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zal Jeep in Europa starten met de verkoop van de Cherokee. De meeste specificaties ervan waren reeds bekend, maar het ontbrak ons nog aan informatie over het Europese motorengamma. Wel, dat bestaat uit een tweetal diesels en een benzinemotor. Het dieselgamma begint met de 2.0 liter Multijet II afkomstig uit de stal van Fiat. De krachtbron ontwikkelt 140 pk bij 3.750 tpm en een koppel van 350 Nm bij 1.500 tpm. Een trapje hoger op de ladder staat de 170 pk (bij 3.750 tpm) sterke versie van diezelfde krachtbron. Het koppel van deze 30 pk sterkere diesel is overigens gelijk aan zijn minder krachtige soortgenoot. Belangrijk verschil is dat de 170 pk-versie wordt gekoppeld aan een negentraps automaat terwijl de 140 pk-dieselmotor altijd een handgeschakelde zesbak krijgt aangemeten.

Benzinekracht
Wie benzine opteert komt automatisch uit bij de 3.2 liter V6. Het blok ontwikkelt meteen een forse 272 pk bij 6.500 tpm en kan op een koppel van 315 Nm rekenen. Deze benzinemotor is net als de krachtigste diesel gekoppeld aan een negentraps automaat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model