Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XKR-S

Nieuws: Jaguar XKR-S

Jaguar XKR-S door Arden verprutst

15.02.2013

Vergeef ons deze subjectieve mening, maar Arden is wel heel erg ver gegaan bij de Jaguar XKR-S Convertible. Van zichzelf balanceert die al op het randje van Brits stijlvol en ordinair, maar Arden is echt te ver gegaan.

Laten we beginnen met het goede nieuws. Het Duitse Arden heeft de al niet misselijke 5.0 liter V8-Supercharged nog meer vermogen gegeven dan de al machtige 550 pk. 95 pk kwam erbij waarmee het totaal op 645 pk is komen te liggen. Het koppel steeg nog meer, en wel van 680 naar 803 Nm. Wat dit doet met de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h? Nou, dat is gedaald tot 3,5 seconden. Dat zijn hypercar-tijden! Over de nieuwe topsnelheid laat Arden zich niet uit, maar aannemelijk is dat die ver over de 300 km/h reikt.

Franje
Dan het slechte nieuws: het opgekalefaterde uiterlijk. Af-fabriek ligt de Jaguar XKR-S al tegen de grens van het vulgaire aan. Zolang dat het geval is, is er niets aan de hand. Sommigen zullen je acuut met een opgetrokken neus aankijken, anderen zullen je aparte smaak juist weer waarderen. Maar je kunt ook over de scheef gaan, in dit geval Arden. De (vele) rode details doen de XKR-S weinig goeds, nog maar te zwijgen over de springende kat voorop de neus. De 21 inch wielen smoelen dan wel weer erg lekker, maar dan gelieve zonder die rode velgranden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model