Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XKR-S Convertible

Nieuws: Jaguar XKR-S Convertible

Jaguar XKR-S Convertible

16.11.2011

Niet geheel onverwacht: na de gesloten versie van XKR-S presenteerd Jaguar de Convertible. De specificaties van de Jaguar XKR-S Convertible zijn exact gelijk aan de Jaguar XKR-S Coupé, en die zijn niet mis.

Jaguar zag de Los Angeles Auto Show, als het beste podium voor de onthulling van de XKR-S Convertible, en geef ze eens ongelijk, waar past deze auto beter dan in de "city of dreams". De techniek is identiek aan de Coupé, alleen het dak is het verschil. De XKR-S Coupé en Convertible zijn beiden uitgerust met de magnifieke opgevoerde 5 liter V8 Supercharged met maarliefst 550 PK en het onvoorstelbare koppel van 680 Nm.

Genieten zonder dak
Jaguar XKR-S ConvertibleOm er zeker van te zijn dat je als cabrio-koper niet benadeeld wordt heeft Jaguar de Convertible maar even in de windtunnel gezet, en wat blijkt, het doorgaans minder snelle stoffen dak heeft geen enkele invloed op de prestaties. Daardoor zijn ook de prestaties op de weg even indrukwekkend als die van de XKR-S Coupé. In 4,4 seconden zit hij al op 100 km/h en als je hem verder doortrekt haalt hij net als de Coupé een topsnelheid van 300 km/h. Het voordeel van de Convertible ten opzichte van de Coupé is natuurlijk wel dat je die heerlijke brul van de V8 nog beter hoort door het canvas cabriodak. Kijk dus niet raar op als je een XKR-S Convertible zijn dak naar beneden ziet doen voor een tunnel.

Uiterlijk
Ook het uiterlijk is afgestemd op de XKR-S Coupé, exact dezelfde spoilers voor de aerodynamica, 20 inch lichtmetalen velgen met rode of desgewenst staalgrijze remklauwen. Daarnaast beschikken zowel de Coupé als de Convertible over de bijzondere scharniergewrichten voor de voorwielophanging die nieuw door Jaguar zijn ontwikkeld. Ook andere geometrie voor de ophanging van de achterwielen, stuggere vering en stuggere schokbrekers ontbreken niet. Het Adaptive Dynamics Systeem geeft de Jag een heerlijk wendbaar weggedrag zonder onder te doen voor het comfort wat men gewend is van een Jaguar.

Veiligheid
Ondanks dat de XKR-S Convertible is neergezet als <em>high performance</em> Jaguar staat het interieur voornamelijk in het teken van luxe en comfort met veel met leder beklede delen en panelen en 16-voudig elektrisch verstelbare sportstoelen voorzien van een contrasterende piping. Om de daadwerkelijke aspiraties van deze Engelse kat te benadrukken zijn er voorbereidingen getroffen voor vierpuntsgordels.

Miljonairs Fair
De nieuwe Jaguar XKR-S Convertible beleeft zijn werelddebuut in Los Angeles en zal niet lang daarna ook Nederland aandoen, en wel op de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI van 8 tot en met 12 december aanstaande. Prijzen worden vermoedelijk ook dan bekend gemaakt.

Op zoek naar een tweedehands Jaguar XK? Bekijk hier het aanbod!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model