Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Jaguar XKR convertible

Nieuws: Jaguar XKR convertible

Cabrio met 420 pk

25.09.2006

De Jaguar XKR wordt voortgestuwd door een Supercharged V8 met 420 pk. In combinatie met de lichtgewicht aluminium carrosserie van de XKR zorgt dit voor adembenemende prestaties. Jaguar heeft dit alles verpakt in een stijlvol, elegant maar ook sportief jasje.

De R-modellen van Jaguar hebben dezelfde magische betekenis als de S-/RS-modellen van Audi en de M-modellen van BMW. Het zijn luxe sportauto´s voorzien van overdadig veel vermogen. Jaguar verpakt het vermogen uiteraard in een stijlvol en elegant jasje. De eind 2005 gepresenteerde Jaguar XK en XK Convertible werden door de Britse autofabrikant voorzien van een motor met 420 pk. De V8 produceert een adembenemend geluid en zorgt voor zinderende prestaties maar dat alles wel in stijl.

Power vents

Jaguar XKRHet zijn feitelijk maar subtiele details die de XK en de XKR van elkaar doen onderscheiden. Van voren zijn het de grille en de louvres in de motorkap die het verschil bepalen. Aan de zijkant de Power vents van aluminium en de 19/20 inch lichtmetalen wielen. Als er op de achterkant geen ´R´ badge was gemonteerd waren het alleen de vier vuistdikke uitlaatpijpen die de XK en de XKR uit elkaar houden. En ook het interieur heeft de stijlvolle en luxueuze sfeer behouden. Wie kiest voor aluminium inleg op het dashboard maakt het verschil duidelijk. Verder zijn het de speciale sportstoelen en diverse ´R´ logo´s die het potentieel van deze XKR bevestigen.

Aluminium

Jaguar XKRWanneer de aluminium motorkap opent wordt de krachtpatser zichtbaar. De V8 benzinemotor mag zich tevreden stellen met niets minder dan 420 pk en een koppel van 560 Nm. Dankzij de lichte carrosserie van aluminium weegt de XKR ´slechts´ 1.665 kg. De nul naar honderd sprint verloopt dan ook in slechts 5,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/h moet probleemloos haalbaar zijn. Voor een extra sportieve beleving is het uitlaatsysteem zo ontwikkeld dat bij hoge toeren een krachtige, diepe en indrukwekkende roffel klinkt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model