Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XJR

Nieuws: Jaguar XJR

Onverwachts: Jaguar XJR

20.03.2013

Niet de XJ Supersport, maar de XJR vormt het absolute topmodel van Jaguar’s XJ-gamma. Dat hadden we absoluut niet verwacht.

In augustus 2009, tegelijk met de lancering van de minder bedeelde uitvoeringen, introduceerde Jaguar de XJ Supersport met in de neus de 510 pk sterke 5.0 liter V8-Supercharged. Een blok dat rechtstreeks was overgenomen van de XKR. Niet zo vreemd dus dat we (en jij allicht ook) altijd in de veronderstelling zijn geweest dat dit het absolute topmodel binnen de XJ-reeks was, zeker ook omdat een daadwerkelijke XJR maar op zich liet wachten. Maar vier jaar na dato komt hij er alsnog, met naar eigen zeggen nog net even wat scherpere prestaties dan de Supersport.

+40 pk
Jaguar wil nog niet veel kwijt over de nieuwe XJR die tijdens de New York Motor Show officieel voorgesteld zal worden. Het vermogen van de superlimousine zal op 550 pk liggen, wat 40 pk meer is dan de Supersport. Meer vermogen was echter niet voldoende om de XJR beter te laten presteren dan de al geweldig sturende XJ Supersport. Vandaar dat het ook de nodige tweaks heeft toegepast aan onder meer het onderstel en de aerodynamica van de krachtigste XJ. Pas dan kon de fabrikant de claim 'de meest wendbare en snelst reagerende XJ ooit' hardop uitspreken. Meer informatie volgt eind volgende week vanuit New York.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model