Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XJ75 Platinum Concept

Nieuws: Jaguar XJ75 Platinum Concept

‘Jaguar XJ75 PC voorbode XJR’

17.08.2010

Jaguar heeft op Pebble Beach deze XJ75 Platinum Concept gepresenteerd ter gelegenheid van haar 75-jarige bestaan. Zoals zijn naam al zegt betreft het nog een studiemodel, maar het zou ons niets verbazen dat er binnenkort “XJR” op de sportief uitgedoste limousine prijkt.

Jaguar bestaat driekwart eeuw en wil dit graag met iedereen vieren. Na de feestuitvoering van de XKR en de fuifnummers van de XF is het nu de beurt aan het topmodel: de XJ. De Jaguar XJ75 Platinum Concept is naar eigen zeggen een "one-of-a-kind design", maar wij denken dat als de reacties van het publiek het toelaten hier gewoon (een deel van) de nieuwe XJR staat.

Kledij
Jaxuar XJMocht het niet zover komen dan zullen diverse sportieve designelementen in ieder geval de vitrines bij de Jaguar-dealer halen. Of dat het aerodynamische spoilerpakker, het zwarte 22 inch lichtmetaal of de diverse donkere en glanzende chroomaccenten gaan worden blijft nog even afwachten. Zoals gezegd, het hangt allemaal van de reacties af. De Satin Matte Pearlescent White exterieur zou hoe dan ook een trendy aanvulling op het bestaande kleurenpalet zijn. Ook de contrasterende parelmoerwitte ventilatieopeningen, hoogwaardig afgewerkte fineer en diamant suède inzetstukken van de zetels zien we graag terug in de optielijst. Het suède interieur draagt overigens de naam Jet Softgrain. Kers op de taart is het klokje in de middenconsole. Het uurwerk is speciaal ter gelegenheid van Jaguar's jubileum ontworpen in samenwerking met Bremont Watch Company, een Britse horlogemaker die het sierstuk in Zwiterland ambachtelijk heeft laten assembleren.

Te weinig paardenkrachten
Jaxuar XJAls de XJ75 binnen afzienbare tijd zou worden omgedoopt tot XJR dan verhuist het blok in het vooronder van de jubileumeditie niet mee. De krachtbron, die niet leverbaar is bij ons, betreft weliswaar de potente 5.0 liter Supercharged-V8, maar perst er 'slechts' 470 pk uit. De krachtigste XJ hier verkrijgbaar bevat namelijk al 510 pk en de XJR moet daar als absoluut topmodel uiteraard (ver) overheen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model