Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XJ

Nieuws: Jaguar XJ

Arden pakt Jaguar XJ aan

15.11.2010

In 1982 was het Duitse Arden de allereerste tuner ter wereld die het aandurfde een Jaguar XJ beet te pakken. En ook bij deze nieuwe generatie XJ is het Arden Automobilbau GmbH die tot de weinigen behoort die het lef hebben.

Auto´s als een Jaguar XJ moet je eigenlijk gewoon vanaf blijven. Het zijn klassiek moderne lijnen die zich niet lenen om door tuners verstoord te worden. Toch is er ook onder de XJ-kopers een groep die net even anders wil zijn. En voor die groep mensen is Arden er.

Grille
ArdenNa Startech is Arden wereldwijd nog maar de tweede tuner die zich op de XJ heeft gestort. Gelukkig is ook hierbij zorgvuldig te werk gegaan. Wat in het oog springt zijn de enorme handgemaakte grille en de LED-dagrijverlichting in de voorbumper. Voor de rest is de XJ van voren gezien niet veranderd door de tuner. Wie om de auto heen loopt kan de 21 inch lichtmetalen wielen niet over het hoofd zien. Niet alleen vanwege het formaat, maar zeker ook door de duistere tint.

50 of 95 pk meer?
Niet direct zichtbaar is de toename van 50 pk en 50 Nm voor de 5.0 liter Supercharged V8. Wie echter 95 pk en 120 Nm extra wil ontkomt er niet aan dat omstanders het gaan zien, maar vooral ook horen. Arden monteert dan niet alleen een aangepast motormanagement, maar ook een sportief uitlaatsysteem. Aan de achterzijde pronken dan vier forse uitlaatpijpen door de bumper heen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model