Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XJ Supersport Ringtaxi

Nieuws: Jaguar XJ Supersport Ringtaxi

Taxioorlog op de Nurburgring

09.05.2012

Wie ringtaxi zegt, denkt BMW. Sinds mensenheugenis levert dit merk een vloot aan zogeheten ringtaxi’s zodat kaartjeskopers eens kunnen ervaren hoe het is om op racesnelheid de Nürburgring te trotseren. Vanaf heden krijgt BMW echter concurrentie uit ietwat onverwachte hoek: Jaguar.

Hoewel de 'Groene Hel' toch wel een beetje het territorium is van de Duitse autofabrikanten, is Jaguar een veel geziene gast op de Nordschleife. Aan de rand van de Ring bezitten de Britten al enige tijd een eigen testcentrum en zo'n beetje iedere nieuw product is sindsdien uitvoerig over de beroemde baan gejaagd alvorens het de showrooms deed. Ook al bevinden ze zich letterlijk in de hol van de leeuw, een ringtaxi van Jaguar is dus zo verbazingwekkend nog niet.

XJ Supersport
Je zou verwachten dat Jaguar de XK(R) of wellicht de XF(R) zou inzetten als ringtaxi omdat ze in de basis atletischer zijn, maar niets is minder waar. Plaatsnemen doe je in een XJ Supersport Lang. Uiteraard heeft deze keuze een diepliggende reden, en wel het promoten van Jaguar's technische kennis op het gebied van lichtgewichtconstructies en wat dit kan betekenen bij grote, luxueuze auto's.

Preparatie
Voor de gelegenheid zijn Jaguar's ringtaxi's wel voorzien van de vereiste veiligheidsmiddelen zoals een rolkooi, brandblusser en kuipstoelen. Ook zijn de geprepareerde XJ's uitgerust met het af fabriek verkrijgbare Sport en Speed Package waardoor onder andere de topsnelheid naar 280 km/h steeg. De stuwkracht is afkomstig van de 510 pk en 625 Nm sterke V8-Supercharged. Die heeft de professionele coureur achter het stuur zoal nodig om in 4,9 seconden naar de 100 km/h te knallen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model