Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XJ Sport & Speed Package

Nieuws: Jaguar XJ Sport & Speed Package

Sport en Speed voor Jaguar XJ

15.11.2011

De huidige XJ brak decenniaoude tradities. Inmiddels is het gros redelijk gewend aan de designweg die Jaguar is ingeslagen. Tijd om een stapje verder te gaan met het Sport en het Speed Package voor Jaguar’s vlaggenschip. Een stylingpakket.

Trouwe aanhangers van de (voorgaande) XJ-series zullen bij het lezen hiervan vast ongelofelijke jeuk voelen opkomen, maar weten ook dat Jaguar zijn befaamde image te danken heeft aan sportieve successen. Een stylingpakket, ook voor de XJ, is zo vreemd dan nog niet.

Sport Package
Jaguar XJ Sport & Speed PackageVoorgaande even geheel ter zijde. Jaguar stelt de klant gewoon voor de keuze hun XJ te voorzien van een extra frontspoiler en een subtiele spoiler op het klepdeksel. Volgens de fabrikant hebben ze nog een nuttige functie ook, en wel het verbeteren van de stabiliteit op hogere snelheid. Tevens tot het Sport Package behoren de speciale 20 inch velgen van het wieldesign Venom met daarachter roodgeschilderde remklauwen. Recht van voren is de Jaguar XJ Sport te herkennen aan de zwarte grille en binnenin zijn het de speciale sportstoelen (extra optie) plus unieke decoratieve accenten van aluminium of hout dat dit model typeert. Wat bekledingcombinatie betreft zijn er twee mogelijkheden: Jet over Jet of Jet over Ivory.

Speed Package
Om in aanmerking te komen voor het Speed Package dien je over te gaan tot aanschaf van de XJ Supersport met Supercharged-V8. Alleen op dit topmodel is het verkrijgbaar nadat het Sport Package is besteld. Bij aflevering krijg je als koper dan een 510 pk sterke XJ voorgereden waarbij de snelheidbegrenzer is verwijderd met als gevolg een mogelijke top van 280 km/h. Om de digitale snelheidsmeter daarvoor toereikend te maken wordt die opnieuw geprogrammeerd, net als het bandenspanningcontrolesysteem.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model