Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XFR

Nieuws: Jaguar XFR

Met 363 km/h officieel de snelste ‘Jag’

15.01.2009

Tijdens een snelheidsrecordpoging op de zoutvlaktes van Bonneville in Utah (VS) bereikte een Jaguar XFR een topsnelheid van 363 km/h. Daarmee werd het oude record van 349 km/h gebroken en mag de XFR zich voortaan officieel de snelste ‘Jag’ ooit noemen.

Toegeven, de Jaguar XFR was wel enigszins gemodificeerd om deel te mogen nemen aan de officiële snelheidpoging in Bonneville. De aerodynamica werd geoptimaliseerd en ook de veiligheidsvoorschriften werden in achtgenomen. Verder werd de luchtinlaat, het uitlaatspruitstuk, de compressortechniek en de motorunit onder handen genomen om de motor meer vermogen te geven. Maar daar bleef het dan ook bij. Voor de rest stond er een standaard XFR met 5.0 liter V8-compressor aan de start. Ook de zestrapsautomaat en de overbrengingsverhouding ervan werden niet gewijzigd.

1992
Jaguar XFRAchter het stuur van de Jaguar XFR zat ervaren coureur Paul Gentilozzi. Deze raasde na enkele pogingen met een snelheid van 363 km/h over de zoutvlakte in Utah, welke overigens vaker wordt gebruikt voor dit soort doeleinden. Het oude record stamt nog uit 1992 en werd behaald met de legendarische Jaguar XJ220.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model