Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XF R-Sport

Nieuws: Jaguar XF R-Sport

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

03.03.2014

De letter R doet bij Jaguar heel hoge verwachtingen oproepen. In dat opzicht moet je bij de XF R-Sport de verwachtingen maar vooral temperen. Dit is namelijk een sportief pakket voor de XF diesel, maar het is vooral stoerdoenerij van Jaguar om de letter R aan dit pakket te verbinden.

Het belangrijkste wapenfeit van de R-Sport zijn de agressiever gelijnde bumpers, de meer aangezette zijskirts en de achterspoiler. Enkele sierlijsten zijn uitgevoerd in glanzend zwart en rollen doet de R-Sport op 17-inchers waarrond rubber met een lage rolweerstand ligt.

R-Sport-badges
De binnenzijde is verfraaid met contrasterend stikwerk voor de stoelen (in één van drie beschikbare kleuren), roestvrijstalen pedalen, een sierlijst in een donkere eikenkleur, pianolak of koosltofvezel, enkele R-Sport-badges en specifieke dorpelsierlijsten.

Dieselkracht
De 163 pk sterke 2.2 liter viercilinder diesel wordt gekoppeld aan een automaat met 8 verzetten. Wanneer alles uit de kast wordt gehaald gaat deze XF naar 100 km/h in 10,5 seconden en door tot 209 km/h. Het verbruik is wellicht nog steeds het grootste verkoopsargument. Dat bedraagt 4,9l/100km (of 129 g/km).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model