Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar XE SVR

Nieuws: Jaguar XE SVR

Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak

22.02.2017

Eigenlijk heeft de vraag nooit geluid of er een Jaguar XE SVR zou komen, maar wanneer. Helaas valt op dat laatste nog altijd geen concreet antwoord te geven. De ontwikkeling van deze BMW M3-killer daarentegen zou al wel gestart zijn.

Details rond de Jaguar XE SVR zijn schaars, helaas. Maar als we het doorgaans goed geïnformeerde AutoExpress moeten geloven zijn de eerste praktijktests op dit moment in volle gang. In het geheim, ergens in de binnenlanden van Spanje.

Of de prototypes van deze bloedsnelle XE vergezeld worden door een M3, C 63 AMG en RS 4 zullen we zodoende wel nooit te weten komen, maar het is niet ondenkbaar dat de Britten deze drie Duitse kemphanen als sparringpartners mee in het geniep op reis hebben genomen. Daar moet de XE SVR het immers van zien te winnen.

V8
Is er dan helemaal niets zinnigs te vertellen dat alvast het water in de mond doet lopen bij het dromen van een compacte supersedan uit Groot-Brittannië? O jazeker wel. Te beginnen met het verwachte hart van de XE SVR. Dat moet welhaast de fameuze 5.0 liter V8-Supercharger zijn. Wat anders?! De geblazen V6 uit de F-type, daarin goed voor maximaal 400 pk? Hmm, dat zou ook nog kunnen. Dat vermogen is immers al genoeg om een lange neus te trekken naar de BMW M3.

Toch, Speciale Vehicles Operations kennende telt er – zolang het nog kan én past in het motorruim – slechts één optie, en dat is die brullende achtcilinder. De hamvraag luidt vervolgens dan ook vooral: hoeveel gaat Jaguar de XE SVR aan pk's toestoppen? Vijfhonderdvijftig, evenveel als in de Range Rover Sport SVR, zou heel gaaf zijn en meteen korte metten maken met alles wat Duits ademt. Ja, ook de al bizar sterke C 63 AMG S.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model