Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar Land Rover

Nieuws: Jaguar Land Rover

Jaguar en Land Rover slaan Autosalon van Genève over

06.12.2018

Tijdens de Autosalon van Parijs afgelopen oktober was de tendens al voelbaar en het ziet er naar uit dat steeds meer automerken de traditionele autotentoonstelling laten voor wat het al decennia is. Zo heeft Jaguar Land Rover nu laten weten de show in Genève te skippen.

De van nature o zo conservatieve auto-industrie is aan het veranderen. Momenteel meer en sneller dan ooit. Maar de conventionele autoshow daarentegen verandert tot dusver nauwelijks mee, vinden al meer automerken. De Autosalon van Parijs ondervond de gevolgen hier al van; meer dan tien grote automerken lieten het afweten. Ook de Autosalon van Genève, die nota bene wordt gezien als de belangrijkste van allemaal, lijkt eenzelfde lot tegemoet te gaan. In navolging van Ford en Volvo hebben Jaguar en Land Rover dus ook alvast afgezegd deel te nemen.

Maximale aandacht per euro
Het voornaamste argument dat wordt aangedragen voor dit fenomeen is het streven naar maximale aandacht per uitgegeven euro. Deelnemen aan een mondiale autotentoonstelling is schreeuwend kostbaar, maar de aandacht van bezoekers moet gedeeld worden met vele andere merken. Ook Jaguar Land Rover wil z'n promotiebudget voortaan effectiever besteden. Middels bijvoorbeeld eigengeorganiseerde evenementen. Daar waar het op 100% aandacht kan rekenen voor de eigen modellen, door een publiek dat daarvoor al een zwak heeft. Bovendien heeft Jaguar Land Rover te kampen met een minder goed jaar. Dat hakt erin en zodoende moet een pas op de plaats gemaakt worden qua kosten.

Wie volgt?
De 89ste editie van de Autosalon van Genève vindt plaats van 7 tot 17 maart 2019 en het is niet uitgesloten dat er meerdere merken hetzelfde gaan doen als de Britten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model