Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar I-Pace

Nieuws: Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2019

06.03.2019

Wonderlijke ontknoping van de Auto van het Jaar-verkiezing. De Alpine A110 en Jaguar I-Pace kregen allebei 250 punten van de juryleden. Die laatste won uiteindelijk omdat hij twee eerste plaatsten meer had dan de Alpine.

Als de Auto van het Jaar-verkiezing een voetbalwedstrijd was geweest, dan was hij geëindigd met penalties. Toen alle punten van de internationale jury waren opgeteld, had zowel de Alpine A110 als de Jaguar I-Pace 250 punten. De elektrische SUV bleek echter 18 keer op nummer één gezet te zijn, tegenover 16 keer voor de Franse sportwagen. Dus ging de titel naar de Jaguar.

Tweede EV
Daarmee is de I-Pace de tweede EV die tot Auto van het Jaar wordt verkozen. In 2011 ging de eerste generatie Nissan Leaf hem voor. Jaguar won de verkiezing overigens nog nooit. Sinds 1964 – toen de eerste Auto van het Jaar-titel werd uitgereikt – wisten alleen de X-Type (2002) en de XE (2016) door te dringen in de finale. Ze werden respectievelijk zesde en vijfde.

Kia Ceed op drie
Achter de Jaguar I-Pace en Alpine A110 eindigde de Kia Ceed op de derde plaats in de verkiezing van 2019. De Koreaanse hatchback kreeg 247 punten. De Ford Focus en Citroën C5 Aircross werden vierde en vijfde met respectievelijk 235 en 210 punten. Daar ver achter waren de Peugeot 508 en Mercedes-Benz A-Klasse de hekkensluiters.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model