Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar F-type Coupé R AWD

Nieuws: Jaguar F-type Coupé R AWD

Optimale tractie en grip met Jaguar F-type Coupé R AWD

06.11.2014

Vierwielaandrijving wordt alsmaar populairder – met name in Amerika – en 550 pk en 680 Nm op louter de achterwielen kan ook best iets te veel van het goede zijn. Daarom presenteert Jaguar nu de F-type R AWD.

Normaliter is de F-type R AWD een achterwielaandrijver zodat het rijkarakter van deze ‘Jag’ behouden blijft. Pas zodra de achterwielen grip beginnen te verliezen verplaatsen de aandrijfkrachten zich ook naar de voorwielen. Dit voltrekt zich volledig (elektronisch) op de achtergrond.

Alleen R
Op de Los Angeles Auto Show zal er mogelijk meer duidelijkheid worden geschept, maar het ziet er naar uit dat in eerste instantie enkel de F-type R optioneel valt te bestellen met permanente vierwielaandrijving. Sprinten naar 100 km/h verloopt met de nieuwe versie zelfs nog ietsje sneller: in 4,1 seconden zit deze klus er vanuit stilstand op, wat 0,1 seconde vlotter is. De topsnelheid is met 300 km/h gelijk aan de achterwielaangedreven R. De prijs volgt nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model