Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar crossover

Nieuws: Jaguar crossover

Crossover Jaguar op de IAA?

01.08.2013

Als de geruchten kloppen zal Jaguar op de IAA in Frankfurt een voorproefje tonen van haar crossover. Jaguar zelf heeft nog niets officieel losgelaten over de crossover, maar insiders alsook andere welingelichte bronnen weten wel beter.

De tweejaarlijkse IAA in Frankfurt vangt al over anderhalve maand aan, maar nog altijd hebben we geen enkel teken van leven van Jaguar's beoogde crossover gezien. Opmerkelijk, want normaliter doet de Britse fabrikant niet zo geheimzinnig met nieuwkomers. Toch zijn insiders er zeker van dat Jaguar met een dergelijk model op de proppen komt. De reeds door de fabrikant vastgelegde namen XQ en Q-type zijn hiervan indirecte bewijzen, maar ook uit eigen bronnen put men de zelfverzekerdheid dat het slechts een kwestie van tijd is dat er een opgehoogde Jaguar op de bühne staat.

Productiemodel of concept
Eigenlijk enkel over een onthulling in Frankfurt bestaat enige twijfel. Daarnaast zijn er nog vraagtekens in welke hoedanigheid Jaguar's crossover onder het witte laken vandaan komt. Gaat het merk eerst een concept (als proefballonnetje) presenteren of meteen een productierijp product? Opvallend is dat de insiders het antwoord hierop min of meer zelf al geven.
Ze verwachten namelijk dat de auto in de tweede helft van 2015 bij de dealers zal staan. Wanneer de onthulling inderdaad op de IAA 2013 plaatsvindt klinkt een productiemodel dan tamelijk onlogisch. Of beter gezegd weinig commercieel. Wij zien Jaguar na een eerste kennismaking echt niet nog twee jaar achterover leunen. Moederbedrijf Tata, dat eerder nog fel tegen een crossover van Jaguar was, al helemaal niet. Ondertussen zouden velen onder de doelgroep immers al een Porsche Cayenne of Macan, BMW X5 of Mercedes M-klasse gekocht kunnen hebben.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model