Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar C-X75

Nieuws: Jaguar C-X75

Nee! Ontwikkeling Jaguar C-X75 stopgezet

13.12.2012

Voor ons gaat 11 december de boeken in als een zwarte dag in de geschiedenis. Deze koude dinsdag in december is namelijk de dag waarop het nieuws naar buiten komt dat Jaguar de ontwikkeling van de C-X75 heeft stopgezet. En dat doet pijn. Enorm veel pijn.

Wat waren we enthousiast toen Jaguar in 2010 de C-X75 onthulde op de Autosalon van Parijs. Een supercar van Jaguar in de geest van de XJ220 en met een hypermoderne en innovatieve aandrijflijn als absoluut visitekaartje voor de Britse autofabrikant. Jaguar zag meer in de C-X75 dan enkel een conceptcar en kondigde aan te gaan werken aan een productiemodel en een gelimiteerde productie van 250 exemplaren. Hier op de redactie was dit nieuws alle reden tot flinke glimlachen en bij Jaguar-liefhebbers heerste een onbeschrijfelijk gevoel.

Slechte planning
Maar helaas, vandaag laat Jaguar´s Global Brand Director Adrian Hallmark tegenover AutoExpress weten dat de 1 miljoen pond kostende C-X75 het productiestadium niet zal gaan halen. Toen Jaguar de C-X75 presenteerde waren de economische tijden zo slecht dat de fabrikant had verwacht dat het twee jaar later een stuk rooskleuriger zou zijn. Maar helaas, dat bleek een illusie. Volgens Hallmark is het momenteel geen goede tijd de peperdure auto op de markt te brengen, zeker niet aangezien Jaguar belangrijkere prioriteiten heeft.

Patenten
Ondanks het slechte nieuws laat Hallmark wel weten ook positieve elementen uit de ontwikkeling te hebben gehaald. Zo is Jaguar erin geslaagd de 500 pk sterke 1.6 liter turbocharged motor te koppelen aan een extreem lichtgewicht elektromotor en zodoende een gezamenlijk vermogen van 900 pk en koppel van 900 Nm op te wekken. Volgens de Britten is de auto daarmee sneller dan een Bugatti Veyron, maar schoner dan een Toyota Prius. Bovendien zijn er 100 patenten vastgelegd die men zonder meer zal gaan gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe productiemodellen.

Even slikken en weer doorgaan...
Het goede nieuws ten spijt, wij treuren vandaag even. Want ondanks dat twee prototypes afgebouwd zullen worden en beschikbaar komen op een veiling zal de Jaguar C-X75 officieel het levenslicht nooit zien.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model