Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Jaguar C-X75

Nieuws: Jaguar C-X75

Jaguar C-X75 weer een stap dichterbij

10.09.2012

Jaguar timmert flink aan de weg en de realisatie van een super-Jag lijkt steeds concretere vormen aan te nemen. Op basis van de C-X75 worden nu vijf prototypes gebouwd om zijn potentieel te testen.

Dat Jaguar de laatste jaren zijn zaakjes financieel weer netjes op orde heeft gekregen dankzij de XF en XJ staat als een paal boven water. Dit succes zou in de toekomst wel eens een nieuwe super-Jag kunnen opleveren, want het bedrijf heeft nog altijd de wil om een productieversie van de C-X75 te ontwikkelen. Een volgende stap in dit proces is de bouw van vijf prototypes die zeer binnenkort zal beginnen. Deze zullen vooral dienen om de geavanceerde technieken van deze nieuwe Britse supersporter te testen.

Viercilinder
Het zijn echter helaas niet de turbinemotoren uit de concept die de C-X75 aan zullen drijven, deze liggen inmiddels in de prullenbak. Treuren hoeft echter niet want zoals we eerder schreven werkt Jaguar aan een zwaar opgevoerde viercilinder. Uit de 1.600 cc wordt namelijk minstens 500 pk geperst, een bijzondere prestatie. En alsof dat nog niet genoeg is moeten twee elektrische motoren samen met het uit de Formule 1 afkomstige Kinetic Energy Recovery System voor een elektrische duw in de rug gaan zorgen. Wanneer al dit geweld in tandem werkt moet een 0-100-tijd van onder de drie seconden mogelijk zijn, Veyron-terrein. Tegelijkertijd zal de CO2-uitstoot beperkt blijven tot ongeveer 100 g/km. Het beste van twee werelden!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model