Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar C-X17 Concept

Nieuws: Jaguar C-X17 Concept

Jaguar C-X17 verkent Chinese markt alvast

22.11.2013

Jaguar vindt het inmiddels hoog tijd om de nieuwe crossover, de C-X17, aan een nieuwe doelgroep voor te stellen. China is het land waar luxueuze auto’s immens populair zijn en dat is precies de plek waar we deze nog productierijpere conceptcar tegenkomen.

Dat de C-X17 voor Jaguar meer is dan enkel een designstudie blijkt wel uit het feit dat het model wordt voorgesteld aan een zeer gewichtige doelgroep, de Chinezen. En om het publiek aldaar alvast te laten wennen aan de gloednieuwe concept-crossover, kiest Jaguar voor een podium op de Guangzhou Motorshow.

Verschillend
Dat het Britse merk piekfijn doorheeft hoe het beoogde publiek te bespelen blijkt wel uit het feit dat deze C-X17 een speciaal voor China herziend interieur heeft. In plaats van twee kunnen nu drie passagiers achterin plaatsnemen en juist dat maakt het dat het binnenste er aanzienlijk productierijper uitziet. Omdat het voor de Chinezen niet weelderig genoeg kan, werden luxe, lederen gebronsde zetels gemonteerd en werd de bagageruimte met walnoothouten klei afgewerkt. Verder beschikt de Brit over een panoramisch glazen dak en werden er platina-achtige materialen toegepast voor het bekleden van de interieurpanelen. Evenals het studiemodel dat op de IAA gepresenteerd werd is deze Chinese concept uitgerust met een interactief Surface Console-infotainmentsysteem voorzien van WiFi en aparte beeldschermen voor iedere passagier.

2015
Zowel de Chinezen als wij Europeanen moeten hoe dan ook nog even geduld hebben voor de C-X17 daadwerkelijk ten tonele verschijnt. Wanneer Jaguar het model precies heeft gepland maken de Britten niet bekend, maar de verwachting is dat 'ie er in 2015 al moet zijn. Wij wachten in ieder geval in spanning af.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model