Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Jaguar C-X16

Nieuws: Jaguar C-X16

C-X16 belichaamt Jaguar´s toekomst

08.09.2011

De C-X16 is onze overtuigende visie op een Jaguar sportauto voor de 21ste eeuw. Hij belichaamt de traditionele kracht van Jaguar — sierlijk ontwerp, katachtige behendigheid en inspirerende prestaties — en combineert deze met eigenschappen die de weg banen naar duurzame sportauto’s voor de toekomst.” aldus Adrian Hallmark, Global Brand Director van Jaguar.

Prachtige woorden van Jaguar´s Brand Director die wij alleen maar kunnen beamen. Want na de C-X75 weet Jaguar ons opnieuw met open mond naar ons beeldscherm doen staren. Wat een prachtige conceptcar. En het mooie is, hij gaat er ook als productiemodel komen!

Supercharged V6
Jaguar C-X16In alles geeft de C-X16 het gevoel nu al dichtbij zijn productiestadium te zijn. Neem bijvoorbeeld de hybrideaandrijflijn. Jaguar zegt daarover dat de C-X16 het boegbeeld is om Jaguar's duurzame aandrijftechnieken te ontwikkelen en te produceren. En ook qua techniek lijkt het geen grote drempel voor de toekomst. In het vooronder ligt een doorontwikkelde 3.0 liter Supercharged V6 welke een vermogen van 380 pk en koppel van 450 Nm op de achterwielen overbrengt. Voor die overbrenging staat een moderne 8-traps automaat garant.

Push-to-pash
Als ondersteuning voor de brandstofmotor is er een elektromotor die 95 pk en 235 Nm extra kan leveren. Na een druk op de 'push-to-pass' knop kan hiermee supersnel een inhaalactie worden gerealiseerd. Zo snel zelfs dat Jaguar een 80 - 120 km/h tijd in 2,1(!) seconden noemt. Maar de elektromotor kan meer. Hij kan de C-X16 ook continue van een extra zetje in de rug voorzien en bovendien tot 80 km/h volledig elektrische aandrijving verzorgen. Voor een sportauto die van 0-100 km/h sprint in 4,4 seconden en een topsnelheid van 300 km/h neer weet te zetten is een verbruik van 6,9 l/100 km een keurige waarde. Zeker als je kijkt dat de CO2-uitstoot ook op maar 165 g/km ligt.

Vliegtuig
Wanneer Jaguar de auto op de markt zal brengen zal het een genot zijn om als eigenaar plaats te nemen op de sportkuipen die gemaakt zijn uit carbon fibre en composiet. Inspiratie voor het interieurdesign haalde Jaguar uit de luchtvaart. Kijk maar eens naar de joystickachtige versnellingshendel en de klassieke tuimelschakelaars. Zeer modern is het entertainmentsysteem dat Jaguar compleet nieuw heeft ontwikkeld.

2013
De Jaguar C-X16 zal als dé grote ster van Jaguar schitteren op de IAA in Frankfurt. Maar daar blijft het niet bij. Jaguar rept er met geen woord over, maar wij weten wel beter: deze C-X16 is een voorbode van de Jaguar 'XE' die al over twee jaar op de markt komt!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model