Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Introductie Porsche 911 GT2 RS

Nieuws: Introductie Porsche 911 GT2 RS

Verrassing: Porsche lanceert 911 GT2 RS op gamebeurs

13.06.2017

Dat zijn nog eens verrassingen: Porsche heeft de nieuwe 911 GT2 RS gepresenteerd op de E3-gamebeurs in Los Angeles. Het 911-vlaggenschip dook op bij de introductie van Forza Motorsport 7.

Het is niet nieuw meer dat nieuwe supercars hun opwachting maken in racegames, dus Porsche, Microsoft en Turn 10 pakten het anders aan. Zij zetten namelijk de echte 911 GT2 RS op het podium, zodat we nu alvast kennis kunnen maken met de supercar. De Porsche staat ook op de cover van Forza 7, een game die op 3 oktober uitgebracht wordt voor de Xbox One en PC.

Nóg wilder dan de GT3 RS
We hebben geen specificaties los kunnen peuteren, maar als we 'm omschrijven als een wildere versie van de 911 GT3 RS, dan zou je genoeg moeten weten. De achtervleugel is bijvoorbeeld enorm, net als de aggresieve neus. Verder vallen ook het koolstofvezel dak en de grote luchtinlaten meteen op.

Interieur gestript
De kont en het interieur werden niet getoond op het podium, maar waren al wel te zien in de Forza 7-trailer. Althans: voor zover je nog van een interieur kunt spreken, want daar is weinig van over. In de trailer zien we een rolkooi en twee racestoelen, maar daar houdt het ook wel ongeveer op.

Bijna 700 pk?
Qua specificaties weten we dat de biturbo 3.8-liter zescilinder uit de Turbo S gebruikt wordt. In de GT2 RS moet dat blok meer dan 640 pk leveren. Sterker nog: in de wandelgangen wordt zelfs over 700 pk gesproken. Daarover ongetwijfeld meer in Frankfurt, waar de 911 GT2 RS in september officieel gepresenteerd wordt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model