Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti

Nieuws: Infiniti

Infiniti komt met vierdeurs coupé

30.10.2008

Infiniti werkt aan de ontwikkeling van een vierdeurs coupé op basis van de Nissan GT-R. Feitelijk komt er daarmee een vierdeurs versie van de Japanse sportauto. Volgens Auto Express komt de nieuwe Infiniti in 2011 op de markt.

Het segment van vierdeurs coupé-modellen zal de komende jaren flink gaan groeien. Waar de Mercedes CLS feitelijk een trendsetter is geweest begint nu ook de concurrentie te komen. Porsche werkt volop aan de Panamera, Aston Martin heeft de Rapide bijna klaar en onlangs liet Lamborghini een voorproefje zien van de Estoque. Het Britse Auto Express heeft nu weten te achterhalen dat ook Infiniti aan een dergelijk model werkt.

420 pk sterke V8
InfinitiDe vierdeurs coupé van de Japanners zal gebaseerd zijn op de Nissan GT-R. De sportauto leent onder meer zijn vierwielaandrijving en versnellingsbak met dubbele koppeling aan Infiniti. Motorisch wordt gerekend op de 5.0 liter v8 (420 pk) uit de FX50. Een 0-100 km/h sprint in ongeveer 5 seconden moet daarmee mogelijk zijn. Vanaf het voorjaar van 2011 zal de auto leverbaar zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model