Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Infiniti

Nieuws: Infiniti

Infiniti gooit in Europa de handdoek in de ring

14.03.2019

Geen verrassing! Infiniti – de Japanse luxetak van Nissan – stopt ermee in Europa. Het merk trekt zich begin volgend jaar terug om zich te focussen op markten waar het meer succes heeft, zoals in de Verenigde Staten en China.

In Nederland levert Infiniti de Q30 en QX30 (gebaseerd op de Mercedes-Benz A-Klasse en GLA), de Q50 en de coupéversie daarvan, de Q60. Vorig jaar werden er 38 stuks verkocht, waarvan 27 keer een Q30/QX30.

Uitdagende markt
Tegen persbureau Reuters zei een Infiniti-woordvoerder: "West-Europa is de meest uitdagende markt voor premiumauto's ter wereld. De realiteit is helaas dat er voor Infiniti geen uitzicht is op langdurige winstgevende aanwezigheid in Europa, ook gezien de steeds strengere emissie-eisen."

Elektrificatie
Infiniti gaat zich richten op het uitbreiden van zijn Amerikaanse SUV-reeks. Daarbij wil het merk in de komende vijf jaar evenzoveel nieuwe modellen naar China brengen. Infiniti neemt afscheid van zijn dieselmotoren en gaat zich richten op elektrificatie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model